Tentoonstelling : Te Gast in Exposure Value: Lea Lund & Erik K ‘Sédamon|Nomades’ + ‘Ostende, mon Amour’

Wanneer:
2018-01-14 @ 14:00 – 19:00
2018-01-14T14:00:00+01:00
2018-01-14T19:00:00+01:00
Waar:
Exposure Value
Jules Peurquaetstraat 82
8400 Oostende
België
Kosten:
?
Contact:

In de periode van 6 januari – 18 februari 2018 zal Oostende in de ban zijn van Lea Lund & Erik K: twee tentoonstellingen. In Exposure Value pakken wij uit met ‘Sédamon|Nomades’. Studiowerk: portretten van Erik K, haar muze. Hij wordt afgebeeld als icoon: tijdloos, volmaakt, verheven. Hij is bijna niet meer ‘mens’.
Daarnaast een serie beelden uit hun reeks ‘Nomades”: Wat begonnen is in 2011 als compleet toevallige ontmoeting in de straat, bloeit open in een waar liefdesverhaal en evolueert naar een unieke samenwerking. Als nomaden trekken ze door steden: New York, Rotterdam, Marseille, Sevilla, München, Lausanne, Berlijn, Parijs, Luxemburg …steeds met hun unieke stijl van fotograferen:
Lea neemt Erik mee de straat op, de stad in, ze dirigeert hem om helemaal op te gaan in de omgeving, de decors. Lea heeft een onmiskenbaar oog voor detail: aangetrokken door de structuren in gebouwen (ze is immers dochter van een architect), kunstwerken, monumenten, toeval en licht.Ze trekt alle registers open: een mix van reportage-, architectuur-, portret- en modefotografie maar ‘dans un style brut’. De poses of bewegingen van Erik, de elegantie, de kostuums … alle foto’s getuigen van een tijdloze schoonheid, goeie smaak, liefde en een vleugje humor.

In dezelfde periode kunt u ook hun werk ‘Ostende, mon Amour’ gratis bezoeken in de Nieuwe Gaanderijen, Zeedijk in Oostende. Waar zij Oostende hebben gekozen als decor voor hun bijzondere fotografie.

Niet te missen!

Een  paar ‘links’ voor wie iets meer wil weten.

https://www.uitinoostende.be/nieuwsdetail/16144/lea-lund-and-erik-k-in-exposure-value-en-de-nieuwe-gaanderijen

https://www.yvon.be/persbericht-lea-lund-erik-k

http://lealund.com/

This entry was posted in .

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.