Van de Sofa naar de Straat

Introductiecursus/lezing over straatfotografie met fotograaf pur sang Willem Wernsen in Gentbrugge bij Gent | dinsdagavond 10/07/2018 | 19u – 22u30.

 

Straatfotografie is populairder dan ooit. Op het eerste gezicht lijkt het een van de makkelijkste disciplines van de fotografie: een eenvoudige camera en lens zijn immers alles wat je nodig hebt, niet? Niks filters, statieven of peperdure super-telelenzen. Maar iedereen die het al eens geprobeerd heeft, weet dat de mooie platen je niet in de schoot geworpen worden. Hoe minder technische franjes waarachter je je als fotograaf kunt verbergen, hoe naakter en dus kwetsbaarder het beeld wordt. Dit type fotografie is daarom keihard werken, vallen en opstaan. Letterlijk en figuurlijk op je bek durven gaan. Zoals alle fotografische disciplines is het iets wat je vooral al doende leert, maar je kan je geluk een flinke hand helpen door het werk van andere goede fotografen te bekijken en te luisteren naar hun tips en adviezen.

 

Lees meer op http://www.morethanwords.be/van-de-sofa-naar-de-straat/

Bron : Piet Van den Eynde – More than Words

Posted in Fodifi

Photoshop Selecties, Maskers en Kanalen – powered by Wacom Maandag 28 mei 2018 | 9u30 – 17u | Gent

Het maken van selecties is wellicht één van de belangrijkste vaardigheden die je in Photoshop nodig hebt. Meer nog, nu raw converters zoals Lightroom, Adobe Camera Raw en Capture One met elke update meer en meer features krijgen, is het maken en creatief gebruiken van selecties wellicht één van de hoofdredenen om nog met Photoshop te werken. De globale aanpassingen aan je foto maak je immers beter en sneller in de raw-converter van je keuze.

Wie aan Photoshop denkt, denkt ook meteen aan een pen en tablet, en daarom wordt deze workshop logistiek mee ondersteund door Wacom, dé marktleider inzake grafische tablets. Elke deelnemer kan gedurende de workshop een tablet gebruiken, zodat je meteen kan zien hoe zo’n tablet een gevoelige meerwaarde kan zijn voor je Photoshop workflow.

Lees meer op : http://www.morethanwords.be/photoshop-selecties-maskers-en-kanalen

Bron : Piet Van den Eynde

Posted in Fodifi

Reminder: Fotofair 2018 op 26 en 27 mei! – Photofacts

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei barst de vierde editie van de FotoFair alweer los op het Event Centre in Beekse Bergen, Hilvarenbeek. Vijftien hectare vol educatie en inspiratie.

Source: Reminder: Fotofair 2018 op 26 en 27 mei! – Photofacts

Posted in Fotografie, Fotoshoot, Fotostudio, Lezing, Opleidingen en Vormingen Tagged , , , , , |

OVU nu ook op Facebook!!!

Voortaan kan je de nieuwtjes van OVU ook vinden op diens FB-pagina : https://www.facebook.com/OVUvzw/

Fodifi wenst OVU veel succes met dit nieuw mediumkanaal!!!

Posted in Fodifi, Fotografie, Interessante Websites, Nieuwsflash Tagged , , , , |

BREEDBEELD – Infodag voor groepen en clubs

We stellen jullie graag enkele workshops en lezingen voor die voor jullie werking interessant kunnen zijn. Deze vallen uiteen in drie groepen: promotie, interne werking en wetgeving. Duid per thema aan welke workshop/lezing je interessant zou vinden om te volgen. Je mag meerdere mogelijkheden aanduiden maar duid wel enkel onderwerpen aan die je écht zou willen volgen. Klik op volgende link om je voorkeuren door te geven. Onderaan die pagina kan je zelf ook nog suggesties doen voor onderwerpen!

Source: BREEDBEELD – Infodag voor groepen en clubs

Posted in Fotografie, Lezing, Nieuwsflash Tagged , , , , |

Op zoek naar een fotostudio?

… contacteer clublid Ann Bonte! (ann.bonte@fodifi.be)

Posted in Fodifi, Fotografie, Fotoshoot, Fotostudio Tagged , , , |

BREEDBEELD fotowedstrijd – deadline 31 mei 2018

BREEDBEELD fotowedstrijd

De nieuwe BREEDBEELD fotowedstrijd is er en ze stuurt jouw beeld de wereld in! Beelden zijn er immers om gezien te worden. Waarom anders al die moeite doen om ze te maken? Veel fantastische foto’s raken echter ondergesneeuwd op Facebook, Instagram of Flickr, of liggen ergens in een schuif stof te vergaren. Met deze wedstrijd brengt BREEDBEELD jou én jouw beeld tot bij het publiek.

Uit alle inzendingen kiest onze jury 10 beelden uit, van 10 verschillende beeldmakers, die we tijdens het BREEDBEELD festival (14 tot 23 september 2018) de wereld insturen. Wij zorgen er voor dat jouw beeld gezien zal worden! Daarnaast maak je met jouw inzending kans op € 500, € 300 of € 200, voor respectievelijk de eerste, tweede of derde prijs. Deelnemen is gratis en doe je volledig digitaal via onderstaande link.

Voorwaarden in een notendop

  • Je mag één tot maximum drie foto’s insturen.
  • Alleen inzendingen via het uploadsysteem komen in aanmerking.
  • Je werk is recent gemaakt en werd niet ingezonden voor vroegere wedstrijden of initiatieven van het Centrum voor Beeldexpressie/BREEDBEELD.
  • Kaders rond de beelden, namen of watermerken zijn NIET toegelaten.
  • Je bent 16 jaar of ouder en woont in Vlaanderen.
  • Deadline is 31 mei 2018.
  • Bekijk hier het volledige reglement.

Meer info vind je hier : https://breedbeeld.org/diensten/wedstrijden/breedbeeld-fotowedstrijd

Posted in Fodifi, Fotografie, wedstrijd Tagged , , |

In memoriam Yves Melis

Bestuur en leden van fotoclub Fodifi Wondelgem delen in de rouw bij het overlijden van ons dierbaar clublid Yves Melis. 

Onze gedachten en steun gaan uit naar zijn gezin en familie en wensen hen alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Overlijdensbericht

 

 

Posted in Fodifi, In Memoriam Tagged |

De vernieuwde privacywetgeving | Breedbeeld

Je hebt het misschien al horen waaien: op 25 mei 2018 treedt de vernieuwde Europese privacywetgeving in werking (ook gekend als de General Data Protection Regulation of Algemene Verordening Gegevensbescherming). Als kleine vereniging of individueel fotograaf of cineast ontsnap je niet aan de verplichtingen die komen kijken bij het verzamelen van persoonsgegevens van aangesloten leden, geïnteresseerden, vrijwilligers, …!

Deelname : 10,- € p.p.

5 MEI 2018 van 09.30u. – 12.30u.

Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Meer info: De vernieuwde privacywetgeving | Breedbeeld

Gerelateerde Afbeeldingen:

Posted in documenten, Lezing, Opleidingen en Vormingen Tagged , , , , , |

In Memoriam Diane De Bode

Bestuur en leden van fotoclub Fodifi Wondelgem delen in de rouw bij het overlijden van Diane De Bode, moeder van Ulric Demeter, voorzitter Fodifi Wondelgem. 

Onze gedachten gaan uit naar haar gezin en familie en wensen hen alle sterkte in deze moeilijke dagen.

Overlijdensbericht

Posted in Fodifi, In Memoriam Tagged |